Vegaaninen kasvispiirakka resepti

Vegaaninen kasvispiirakka resepti

Tässä Koe Kasviksen taustajoukkojen resepti gluteenittomaan ja vegaaniseen ihanan mehevään kasvispiirakkaan. Kokeile vaikkapa illanistujaisiin!

 

Ainekset pellilliseen piirakkaa

 

Pohja

150 g margariini

n. 5 dl gluteeniton jauho

¾ tl suola

4,5 rkl kauramaito / soijamaito

 

Täyte

4 kpl valkosipulinkynsi

2 kpl punasipuli

1 kpl punainen paprika

1 kpl keltainen paprika

2 dl vihreitä oliiveja

1,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja

0,5 tl basilika

0,5 tl oregano

1 tl suola

mustapippuria

4,5 dl soijajogurtti

 

Valmistus

30 - 60 min

 

1      Nypi margariini, jauhot ja suola. Lisää kauramaito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2      Painele taikina leivinpaperilla vuoratun pellin pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.

3      Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuutioi paprikat. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Lisää paprikakuutiot ja kuullota reilu 5 min. Lisää aurinkokuivatut tomaatit, oliivit ja mausteet. Levitä täyte piirakkapohjan pinnalle. Levitä täytteen päälle tasainen kerros soijajogurttia. Rouhi vielä hieman mustapippuria pinnalle.

4      Paista piirakkaa täytteineen vielä n. 40 minuuttia. Tarjoa piirakka jäähtyneenä.

Alkuperäinen resepti pyöreälle piirakkapohjalle:

 https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vegaaninen-kasvispiirakka

Piirakka ei ollut hyvää pelkästään paperilla! :)
Helsinki, Tampere, Turku ja Jyväskylä
Koska?
Syyskuu 2018
ilmainen tapahtuma