Koe Kasvis -tapahtuman taustaa
Kasvikset kuuluvat kaikille!

Kasvisruokatrendi on rummuttanut jo tovin. Viimeistään viime vuoden aikana nähtiin, että kasvikset ovat rynnistäneet kauppojen hyllyille ja keittiöihin jäädäkseen.

Kuinka virkistävää!

Me tahdomme olla menossa mukana luomalla omanlaisemme tapahtuman kasvissyönnin ympärille. Kesän kynnys tuntui luontevalta ajankohdalta satokauden kynnyksellä. Mikä loistava hetki esitellä maukkaita kasvisvaihtoehtoja paitsi kotikeittiöön, myös mökille, grilliin ja piknikille.

Esiintyjät ja yhteistyökumppanit tapahtumaan löytyivät vaivatta, sillä kaikilla on sama aate: Kasvikset kuuluvat kaikille! Tuomalla esiin erilaisia kasvisvaihtoehtoja ja monenlaisia tapoja käyttää kasviksia, turhat ennakkoluulot ja myytit varisevat kasvisruoan ympäriltä. Jäljelle jää vain hyvä maku.

Tapahtumassa on esillä koko kasvisruokailun kaari, raaka-aineista ruoan valmistamiseen. Siellä pääsee maistelemaan kasviksia ja kasvisruokia ja näkee niiden taipuvan herkullisten aterioiden lisäksi myös välipaloiksi ja jälkkäreiksi. Riittää varaa valita, kuinka lisätä kasviksia lautaselle juuri itselleen sopivalla tavalla.

Mukaansa saa paitsi makuelämyksiä, myös inspiroivan reseptivihon. Mieleen jää uusia tapoja kokeilla ja käyttää raaka-aineita ja maustaa kasvisruokia. Näin kasviksista pyöräyttää sujuvasti makoisia arkiruokia, mutta loihtii myös houkuttelevia juhla-aterioita pidemmän kaavan mukaan.  

Parasta kasviksissa on maku, monipuolisuus, värikkyys, ravitsevuus ja hyvä fiilis. Kasvisruoka on rento kokonaisuus, josta jokainen voi muokata omannäköisensä – napsia kasviksista itselleen parhaat palat.

Koetaan yhdessä kasvisten mahti nyt ja tulevinakin vuosina!

KoeKasvis Crew. Kuvassa vasemmalta Anni, Pauliina, Heini, Aimo ja Jere.
Helsinki, Tampere, Turku ja Jyväskylä
Koska?
2019 alkuvuosi
ilmainen tapahtuma