VihreäKeiju ja Champ esittelyt

Raikkaita ja rapeita VihreäKeiju-salaatteja Honkajoelta ja Varsinais-Suomesta

Ensimmäisten VihreäKeiju-salaattien viljely aloitettiin noin 30 vuotta sitten Honkatarhoilla Pohjois-Satakunnassa, Honkajoella. Nykyään Honkatarhoilla viljellään jääsalaattia, makeaa friseetä sekä yrttejä. Honkatarhojen vieressä sijaitseva Hevi-Kolmio siirtyi noin 5 vuotta sitten kurkun tuotannosta leikatun jääsalaatin tuotantoon. Honkajoen lisäksi Vihreäkeijun tuotteita viljellään Kyröntarhoilla, Varsinais-Suomessa. Tuotannossa ovat ruukkusalaatit ja –yrtit sekä annossalaatit. 

www.vihreakeiju.fi

Käsin poimittuja sieniä Satakunnasta

Champ-herkkusienet kasvatetaan Mykora Oy:ssa, Satakunnassa. Kasvatuksessa on valkoisia ja ruskeita herkkusieniä sekä portobelloja. Vuodessa tuotetaan noin 1,6 miljoonaa kiloa herkkusieniä vähittäiskauppoihin, ravintoloihin, suurkeittiöihin ja elintarviketeollisuuteen.

Herkkusieni on suomalaisten kenties parhaiten tuntema sieni, mutta harva tietää, että suurin osa suomalaisissa ruokakaupoissa myydyistä herkkusienistä viljellään Satakunnassa. Champin sienten kasvatuksessa mennään ekologisuus ja suomalaisuus edellä. 

www.champ.fi

Helsinki, Tampere, Turku ja Jyväskylä
Koska?
2019 alkuvuosi
ilmainen tapahtuma